Nieuws

E-bike liefde vanaf de eerste proefrit

Zoals het spreekwoord luidt ‘liefde op het eerste gezicht’ geldt dat ook voor elektrische fietsen, maar dan vanaf de eerste proefrit. Je weet pas echt of een e-bike jouw mobiliteitswens kan vervullen zodra je ‘m hebt uitgeprobeerd. Hierna wil je wellicht nooit wat anders. Een persoonlijk verslag van Marie, marketeer bij e-bike merk QWIC.

De overtuigende kracht van een proefrit

Voordat ik bij QWIC werkte, had ik eigenlijk nooit eerder over een e-bike als mobiliteitsoplossing nagedacht. Als young professional veronderstelde ik waarschijnlijk foutief dat een elektrische fiets tot een oudere leeftijdsgroep behoort. Maar zodra ik me bij het team voegde en voor het eerst een proefrit op een e-bike maakte, was ik zodanig onder de indruk en wenste ik dat mijn eigen traditionele fiets dat ook kon.

Nu fiets ik voor woon-werkverkeer al zo’n twee jaar op mijn vertrouwde e-bike vriend en geniet ik tijdens elk e-bike test event, waar wij als fietsmerk representatief zijn, van de verrassende consumentenreacties wanneer zij hun eerste proefrit maken. Dat oprechte kinderlijke enthousiasme bewijst dat een proefrit het verschil maakt, het lijkt iedere keer op een mobiliteitsontdekking waar men al zolang naar op zoek is.

Een QWIC showroom en testcenter voor een volledig proefritaanbod

Bij die overtuigende reactie van consumenten willen wij als QWIC team nog meer betrokken zijn. We willen leren van deze reacties en begrijpen waar men binnen individuele mobiliteit behoefte aan heeft. Naast een persoonlijker contact met onze eindgebruikers, willen we ook de vele verkooppunten die ons merk aanbieden, ondersteunen bij het mogelijk maken van proefritten op ieder fietsmodel. Daarom opende ons team in april 2020 een e-bike showroom en testcenter waar men naar hartenlust de volledige collectie kan bekijken en proefritten naar wens kan maken. Zelf ben ik hier vaak aanwezig, want steeds opnieuw doet het mij herinneren aan hoe overtuigend ik mijn eerste proefrit vond.

Én zodra die ene e-bike liefde vanaf de eerste proefrit gevonden is, verwijzen wij bezoekers door naar een verkooppunt dichtbij huis. Vervolgens kan de fiets-romance hier worden voortgezet.

QWIC showroom en testcenter