Nieuws

Aan de fietser die mij “lui” op mijn e-bike noemde

“Ik stuur namens QWIC een uitnodiging naar iedereen die het geluk van elektrisch fietsen nog niet kent.”

Een week of twee geleden fietste ik na een lange werkdag moe, maar voldaan naar huis. Een briesje met enkele vervelende regendruppels hingen in de lucht, maar voor een fervent fietser in het Nederlandse klimaat, stelde dat eigenlijk niets voor.
Daar waar ik zonder stoere bijbedoelingen op mijn e-bike een medefietser voorbij snelde, werd ik pardoes voor “lui” nageroepen.
Was jaloersheid, frustratie of gewoon een slechte dag hierbij gemoeid? Deze reactie hielp mij echter wel bij het nadenken over waarom ik precies zo blij ben met mijn e-bike.


Graag vertel ik hier mijn 3 grootste redenen waarom ik voor elektrisch fietsen kies!

 

#1 Woon-werkverkeer – Met mijn e-bike reis ik snel èn het helpt me te ontspannen!

Ach, wat heb ik mij toch vaak met het OV verplaatst: vechten voor je plaats of snakken naar frisse lucht, en dan nog onaangename geuren moeten verdragen. Ik voelde mij tijdens de ochtendspits vaak zo ongelukkig. En al kan een leuk muziekje in de oren mijn zenuwen bedaren en is het OV ideaal tijdens weerzinwekkende regendagen – het deed mijn humeur vaak niet ten goede.

Nu verplaats ik mij snel in een kleine twintig minuten naar mijn job en is het enige waar ik soms eens over durf te klagen dat ene rode licht waar ik altijd voor moet stoppen. Mijn e-bike brengt mij goed de dag in en vervolgens weer helemaal ontspannen naar huis. Zo heb ik na een lange werkdag nog steeds zin om er nog een mooie avond van te maken. Had ik al gezegd dat ik steeds via een grotere omweg naar huis fiets?

 

#2 Nog steeds in beweging, maar wel zonder die vervelende “fietskwaaltjes”
Vaak krijg ik de vraag “maar heb je het gevoel dat je nog fietst?”. Ik weet nooit wat men hiermee precies bedoelt, want mijn benen maken nog steeds dezelfde krachtige omwentelingen. Alleen ga ik inderdaad een paar serieuze kilometers per uur sneller dankzij de fietsondersteuning. Maar dit betekent dus niet dat ik zonder te verroeren op mijn fiets zit.

En ik geef graag toe dat ik het makkelijker heb dan de gewone fietsgebruiker: tegenwind of de brug op zijn voor mij geen obstakels meer. Ook kom ik niet langer met een bezwete rug of buiten adem op mijn eindbestemming aan. Waarom ook zo’n heisa wanneer je je gewoon snel en efficient wilt verplaatsen? Heel goed dus voor mijn mentale gezondheid!

 

#3 Mijn e-bike maakt mij gelukkig!
Laten we er geen doekjes om winden: mijn elektrische fiets maakt mij gelukkig en verdraagzaam. Geen autofiles, overvol tramvervoer, een bezwete rug of tevergeefse woede wanneer ik een brug amper fietsend op kan. Ter woon-werkverkeer geeft mijn e-bike mij een enorm positieve boost. Ik fiets met een lach op het gezicht en ontspan me voor de volle 100%.

 

Aan de fietser die mij “lui” op mijn e-bike noemde, ik gun jou hetzelfde geluk! Vandaar dat ik namens QWIC een open-uitnodiging stuur naar iedereen die nog niet het geluk heeft gehad om met een e-bike te rijden. Laat QWIC jullie allemaal gelukkiger maken door de beste fietservaring aan te bieden!