NO INDEX??
Nieuws

Verkoop ‘oude collectie’ e-bikes

Performance elektrische fietsen, Outdoor sfeerbeeld van de Performance RD10, Dutch Orange

QWIC start per 15 augustus met een Outlet op overjarige e-bikes via qwic.nl  

Met de start van QWIC Outlet voeren wij een gezonde uitfasering op de oude collectie elektrische fietsen. Bij QWIC merken wij dat het animo van consumenten én onze dealers ligt bij de huidige collectie e-bikes en veel minder bij modellen die niet meer zijn opgenomen in de catalogus.  

Het doel is om de collectie QWIC modellen gezond en modern te houden, zonder margeverlies. De periode tussen communicatie aan onze dealers en het doorvoeren van de modellen is minimaal 12 weken. Hetgeen u de mogelijkheid geeft om modellen op de winkelvloer uit te verkopen. 

Start QWIC outlet 

Om de overjarige QWIC e-bikes uit te faseren kiezen wij ervoor om een online outletkanaal te starten voor consumenten. Bij aankoop van een ‘outletmodel’ zal de uitlevering plaatsvinden via het QWIC dealerkanaal. Dit levert voor dealers de gebruikelijke uitleververgoeding, een nieuwe klantrelatie én tevens mogelijke omzet uit accessoires en verzekeringen.  

Outletmodellen ook beschikbaar voor dealers 

Uiteraard is het voor u als dealer ook mogelijk overjarige e-bikes tegen een gereduceerd tarief aan te schaffen. Minimaal 12 weken voorafgaand aan online plaatsing op qwic.nl, wordt u geïnformeerd over de toevoeging van de modellen in de Outlet.  

Werkwijze QWIC outlet 

  • Alle e-bikes zijn nieuw en ongeopend in de fietsdoos 
  • Outletmodellen worden uitgeleverd via het dealerkanaal tegen de gebruikelijke uitleververgoeding (enkel via XL of Shop-in-Shop dealers) 
  • De outletmodellen worden niet getoond in de catalogus van het lopende jaar
  • Vaste prijsstellingen, geen van-voor aanbiedingen.
  • Dealers ontvangen informatie over de nieuwe outletmodellen minimaal 12 weken voor de online plaatsing
  • Na outlet startdatum (15 augustus) geldt de nieuwe adviesverkoopprijs en marge. Tot deze datum is de fiets voor de normale prijs en marge aan te schaffen.
  • Mochten de fietsen voor de outlet startdatum uitverkocht zijn, dus reeds opgekocht door dealers dan zijn deze modellen niet zichtbaar op de website.