NO INDEX??
Nieuws

Update retourafhandeling

Beste dealer,  

Zoals u gemerkt heeft hebben wij momenteel een achterstand op retouren. Om deze achterstand in te halen en u zo snel mogelijk van een credit te voorzien hebben wij eenmalig een grote inhaalslag gemaakt. Hierbij loop het proces iets anders dan u van ons gewend bent.  

Wat betekent dit voor mij?  

Binnen garantie  

Voor al uw retouren die nog niet gecrediteerd waren, maar wel al beoordeeld, ontvangt u één credit. Op deze credit staan alle artikelen inclusief aantallen gespecificeerd. Ook ziet u per item het RRI-nummer terug waaraan het item is gelinkt.  

Daarnaast krijgt u van ons voor een select aantal items arbeidsvergoeding* indien deze binnen garantie vervangen zijn. Indien dat voor u van toepassing is staat dat vermeld op de creditnota.  

In uw Dealer Portal kunt u terugzien op welke retouraanvragen de credit van toepassing is.   

Buiten garantie  

Voor defecte onderdelen buiten garantie hebben wij een coulance systeem gehanteerd. In dit geval staan de items niet meer los gespecificeerd op de credit nota, maar ziet u één regel met het totaal bedrag dat u van ons krijgt. Bij het vervangen van een onderdeel buiten garantie wordt geen arbeidsvergoeding gegeven.   

Aan de hand van het credit nota nummer kunt u in uw Dealer Portal zien voor welke retouraanvraag deze credit geldt.  

Hoe is dit berekend?  

Per item ziet u in uw Dealer Portal een percentage terug. Indien daar 100% staat, betekent dit dat QWIC de kosten 100% vergoed. Indien u een ander percentage ziet staan, dan valt de credit onder coulance en hebben we het onderdeel gedeeltelijk vergoed.  

Moet het item nog terug?  

Per item kunt u in de dealer portal zien of we het onderdeel terug moeten hebben. Het kan zijn dat uw onderdeel al vergoed is terwijl het nog niet bij ons terug is. Mocht dit het geval zijn, gooi het onderdeel dan alstublieft niet weg, maar plan een pick-up (indien nog niet gedaan) met DHL. Noteer bij het aanmaken van de DHL pick-up altijd het casenummer van de retouraanvraag zodat ons magazijn de bijbehorende case kan terugvinden.  

Link voor items DHL: https://my.dhlparcel.nl/return-portal/188882cb-0ddb-46e1-afa8-896d312abb77