NO INDEX??
Nieuws

Toelichting vertraagde uitlevering Atlas – series

Beste dealer, 

Tot onze spijt hebben we de uitlevering van de nieuwste fietsen uit de Atlas-series al meerdere malen moeten vertragen. We begrijpen heel goed hoe vervelend dit voor u is en dat u vragen heeft over deze situatie. We nemen in deze toelichting graag de tijd om de ontstane situatie toe te lichten. 

Tijdens de laatste testfase van de Atlas modellen in het najaar van 2021, waarbij enkel onderdelen uit serieproductie gebruikt worden, is een probleem geconstateerd met de uitlijning van de achtervorken van de Atlas frames dat op eerdere batches niet was opgetreden. Dit probleem zou onder andere kunnen lijden tot afstellingsproblemen en extra slijtage aan de aandrijving. De productie van frames en fietsen is hierom stopgezet. Sinds dat moment werkt ons team in samenwerking met onze framebouwer aan een aantal aanpassingen in het productie- en kwaliteitsproces van de betreffende frames.  

De langdurige lockdowns in Azië van het afgelopen halfjaar hebben deze samenwerking helaas bemoeilijkt. Het reizen van en naar de Aziatische frame producent is onmogelijk, de fabriek is meerdere malen langdurig in lockdown geweest en zelfs het over en weer verzenden van onderdelen en frames is bij tijden buitengewoon gecompliceerd en tijdrovend gebleken.  

Inmiddels is het gelukt om de benodigde verbeteringen in het productie- en kwaliteitsproces van de Atlas frames te implementeren en is de productie weer mondjesmaat op gang aan het komen. Hierdoor zal binnenkort ook de Europese assemblage en uitleveringen van beide Atlas modellen hervat worden, weliswaar in zeer beperkte aantallen. Omdat een groot gedeelte van de reeds geproduceerde frames vervangen moet worden, verwachten we tot onze spijt de komende maanden nog niet voldoende fietsen te kunnen produceren om aan de vraag te voldoen.  

We doen ons uiterste best om op zo kort mogelijke termijn de productie achterstand in te halen en zullen de beschikbaarheid en levertijden zo nauwkeurig mogelijk weergeven in de dealerportal.
Vandaag worden er weer aanpassingen gemaakt op de verwachtingen van binnenkomst, vanaf morgen zijn de wijzigingen zichtbaar op de dealerportal.

Zoals u van ons mag verwachten staat het uitleveren van een kwalitatief hoogwaardig product altijd bovenaan. We willen u bedanken voor uw geduld en begrip. Met vragen kunt u altijd terecht bij uw vertegenwoordiger.  

Met vriendelijke groet, 

Jos Schutte 

QWIC Product Development