NO INDEX??
Nieuws

Prijswijziging QWIC e-bikes per 31 maart 2022

Beste QWIC dealer,

Hierbij willen wij u op de hoogte stellen dat onze e-bike adviesprijzen wijzigen per 31 maart 2022. Er wordt een adviesprijsverhoging doorgevoerd in verband met de enorme verhogingen van de prijzen van onze toeleveranciers.

Stijging kostprijs materialen zorgen voor verhoging adviesprijzen
Door de extreme wereldwijd toegenomen vraag naar fietsen en een afgenomen productie van onderdelen door COVID-19 is er een gebrek aan onderdelen en lopen levertijden op. Wereldwijd verhogen toeleveranciers massaal hun prijzen aangezien iedereen te maken heeft met sterk stijgende kosten. Denk hierbij aan grondstoffen (zoals aluminium en materialen voor batterijen), maar ook energie, transport en personeel.

Gedurende het noteren van uw plan- en backorders hadden wij voortdurende kostprijsverhogingen nog niet voorzien. Wij moeten helaas constateren dat er geen prijsherstel in zicht is en dat onze kostprijzen verder oplopen.

Prijswijziging zorgt voor stabiele en gezonde marge
Omdat de kostenverhoging dermate groot is, kunnen wij deze verhoging niet langer op onze eigen marge doorberekenen én natuurlijk ook niet op uw marge. Wij zijn daarom genoodzaakt om per 31 maart 2022 de QWIC e-bike consumentenprijzen aan te passen. Door de nieuwe prijzen te hanteren wordt uiteraard uw marge in euro’s hoger, een positieve bijkomstigheid. De vernieuwde consumentenprijzen zijn per 31 maart zichtbaar op de QWIC website en de Dealer Portal. Zie bijgevoegde prijslijst voor de vernieuwde consumentenprijzen per 31 maart.

Bestaande plan- en backorders zijn vrij van prijswijziging
Wij begrijpen dat het wijzigen van adviesverkoopprijzen voor aanvang van het seizoen niet ideaal is. Om zowel u als ondernemer alsmede de consument tegemoet te komen, zijn de bestaande plan- en backorders vrij van een prijswijziging. Voor deze verkochte fietsen hoeft u de prijsverhoging dan ook niet aan de klant door te berekenen.

Uw huidige bestelling in de planorder en/of backorder zoals aangenomen uiterlijk 28 februari 2022 behouden de huidige prijzen, mits uitgeleverd voor 1 juli 2022. Alle e-bikes die vanaf 31 maart worden besteld, zullen tegen de nieuwe prijzen worden geleverd en gefactureerd.

U kunt nog wel nieuwe bestellingen plaatsen tegen de oude prijs met een leverdatum vóór 31 maart. Dit kan alleen bij producten die ook geleverd worden vóór die datum.

Namens het gehele team van QWIC danken wij u voor uw begrip.

 

Vriendelijke groet,

Taco Anema, CEO & Founder QWIC

 

Heeft u vragen?

Bekijk dan onze FAQ of neem contact met uw vertegenwoordiger.

– Bijlage: FAQ

– Bijlage: Prijslijst QWIC Portfolio 31.3.2022