NO INDEX??
Nieuws

Prijswijziging QWIC e-bikes per 1 januari 2024

Beste QWIC-partner,

Hierbij willen wij u graag mededelen dat per 1 januari 2024 de consumentenadviesprijzen van de gehele collectie QWIC elektrische fietsen gewijzigd worden. Om u tegemoet te komen, gaan de vernieuwde adviesprijzen voor u als dealer per direct reeds in.

We zien momenteel een te lage omloopsnelheid van onze voorraadfietsen. De langzame seizoenstart heeft, ondanks uitgebreide marketing en reclame inspanningen, onze voorraden alsmede die bij onze assemblagepartners tot aan de capaciteitsgrens gebracht.

In de afgelopen periode verkochten we minder dan verwacht, terwijl de verplichtingen doorlopen. Dit betekent dat de fabrieken doordraaien en ons pakhuis voller en voller loopt. We hebben nieuwe en verbeterde afspraken kunnen maken met onze partners, waardoor we de verkooprijzen van onze fietsen kunnen verlagen. We verwachten met ons portfolio en het nieuwe prijspunt weer een relevant top 6 dealermerk te zijn in Nederland de komende jaren.

Wij zijn overtuigd van de kracht van ons dealernetwerk en van u als onze partner. Daarom informeren wij u ruim van tevoren over de aanstaande prijswijzigingen. Doet u hier dus vooral uw voordeel mee.

Het klopt dat deze nieuwe prijsverlaging bij sommige modellen lastig is uit te leggen, dat uw eventuele voorraad nu minder waard is. We hebben echter nu geen keus en zullen de nieuwe promotieadviesprijs (van/voor) vanaf 1 oktober tot 31 december op onze website communiceren. Tot die tijd kunt u zelf indien gewenst de oude prijs hanteren en van de lage inkoopprijs profiteren.

We vertrouwen op uw steun en geloven dat deze prijsverlagingen de omzet in uw winkel kan ondersteunen.

Bijlage:
Prijslijst QWIC Portfolio 01.01.2024

Agenda:
– Wijziging dealer inkoopprijzen 7 augustus 2023
– Start landelijke promotieadviesprijzen (van/voor) 1 oktober 2023
– Wijziging consumentenadviesprijzen 1 januari 2024

Let op:
De consumenten modus in de Dealer portal toont momenteel al de nieuwe consumenenadviesprijzen. Dit komt door de prijsopbouw in ons systeem dat uitgaat van de dealer inkoopprijs.

 

Met vriendelijke groet,

Taco Anema
Algemeen directeur

 

Lopende acties

Verlengd t/m 6 augustus: Gratis accu upgrade
– Gratis accu upgrade op alle QWIC e-bike modellen uit voorraad

Verlengd t/m 30 september: QWIC Premium MN7D+
– Van 2.999 EUR voor 2.399 EUR
– Incl. 5 jaar garantie
– Incl. 625 Wh accu / Incl. 756 Wh accu (+100 EUR)

 

FAQ

Ik heb een order geplaatst die nog niet geleverd is, wordt deze nu in prijs verlaagd?
Ja, alle openstaande orders worden per direct aangepast met de toekomstig geldende consumentenadviesprijs.

Hebben de prijsverlagingen impact op mijn contractmarge en eventuele kickback fee?
De prijsverlagingen zijn van toepassing op de consumentenprijs. Voor u als dealer blijft uw huidige contractmarge en kickback fee van toepassing.

Ik heb veel modellen op voorraad staan en tegen de oude prijzen aangeschaft. Wat kan QWIC hierin voor mij doen?
We informeren u nu over de aanstaande prijswijzigingen per 1 oktober, zodat u de tijd heeft om deze modellen nog tegen de oude prijs te verkopen. Eventuele winkelvoorraad wordt niet gecompenseerd, anders dan de reeds lopende acties van de afgelopen maanden, zoals de gratis accu upgrade.

Per wanneer worden de prijzen gecommuniceerd op de website en in de brochure?
Vanaf 1 oktober 2023 passen wij de consumentenprijzen aan op de QWIC-website. We tonen dan de promotieadviesprijzen (van/voor). Deze van/voor prijzen zullen tot 31 december getoond worden. Er zal geen nieuwe versie van de brochure gedrukt worden voor 2023.

Per 1 januari 2024 passen we de prijzen op de website aan naar de nieuwe consumentenadviesprijzen.
De eerstvolgende nieuwe brochure met daarin de nieuwe prijzen is de brochure van 2024.