NO INDEX??
Nieuws

Prijswijziging QWIC e-bikes per 1 januari 2023

Beste QWIC-dealer,

Hierbij willen wij u op de hoogte stellen dat onze e-bike adviesprijzen wijzigen per 1 januari 2023. Deze adviesprijsverhoging is nodig vanwege de enorme verhogingen van de prijzen van onze toeleveranciers.

Stijgende kosten zorgen voor verhoging adviesprijzen
Wereldwijd verhogen toeleveranciers massaal hun prijzen, aangezien iedereen te maken heeft met sterk stijgende kosten. Kosten die voortkomen uit hogere prijzen voor grondstoffen, energie, transport en arbeid. Gecombineerd met de ongunstige wisselkoers stijgt de kostprijs van onze e-bikes tot bijna 10%. Deze toename in kostprijs dwingt QWIC ertoe haar adviesverkoopprijzen naar boven bij te stellen per januari 2023, gemiddeld met 5% over het gehele portfolio.

De vernieuwde consumentenprijzen zijn per 1 januari 2023 zichtbaar op de QWIC website en de Dealer portal.

Nieuwe prijzen bij leveringen vanaf 1 januari 2023
Alle bestellingen die vanaf 1 januari 2023 worden geleverd en gefactureerd krijgen de nieuwe prijzen. Dit geldt ook voor gegeven pre-orders, back-orders en uitgestelde bestellingen vanaf 2022.

Bij verzending en facturering vóór 1 januari worden bestellingen en nabestellingen* niet beïnvloed door deze prijsverhoging.
*Atlas Vario besteld voor 1 november wordt uitgesloten van een prijsverhoging wanneer wij deze niet voor 1 januari kunnen verzenden.

Controleer daarom goed of u uw huidige bestellingen voor komend jaar wilt herzien, aanpassen of vervroegd laten leveren.

Voordelig inkopen
Wij brengen u graag tijdig op de hoogte van de prijswijziging, zodat u hier uw voordeel uit kan halen. Modellen die wij op voorraad hebben in het huidige jaar (tot en met 31 december 2022) schaft u aan voor de nu geldende prijs. Deze fietsen kunt u per 1 januari 2023 op uw winkelvloer aanbieden voor de vernieuwde consumentenprijs.

Uitzondering op de Mira
Om verwarring bij consumenten te voorkomen wordt het nieuwste QWIC model, de Mira, vanaf week 44 gelanceerd op qwic.nl met alvast de vernieuwde consumentenprijs. Varianten van dit model die in 2022 leverbaar zijn kunt u nog voor de huidige prijs aanschaffen.

Onderstaand treft u de link naar de nieuwe prijslijst aan en de ‘Frequently Asked Questions’ (FAQ).

Namens het gehele team van QWIC danken wij u voor uw begrip.

 

Vriendelijke groet,

Dirk-Jan Hilboesen | Sales & Marketing Manager

 

Heeft u vragen?
Bekijk dan onze FAQ of neem contact met uw vertegenwoordiger.

– Bijlage: FAQ
– Bijlage: Prijslijst QWIC Portfolio 01.01.2023

 

FAQ

Waarom wordt juist nu gekozen om de prijsverhoging door te voeren en niet eerder?
QWIC heeft zo lang mogelijk gewacht met het verhogen van de prijzen om te kijken of wij de kostprijsverhogingen zelf konden opvangen. Helaas is dit niet langer het geval en dwingt de situatie op de wereldmarkt ons nu tot actie.

Is dit voorlopig de laatste prijsverhoging?
Met de huidige verhoging verwachten we ook eventuele tegenvallers in 2023 te kunnen opvangen.

Stel, ik plaats een order in 2022 en deze zou geleverd worden in 2022, maar is vertraagd en wordt pas in 2023 geleverd. Welke prijs betaal ik dan?
De levering vindt plaats in 2023 en daarom wordt hier de nieuwe adviesverkoopprijs gehanteerd, aangezien de datum van levering bepalend is voor de prijs. Controleer daarom goed of u uw huidige bestellingen voor komend jaar wilt herzien, aanpassen of vervroegd laten leveren.

Uitzondering: Atlas Vario besteld voor 1 november wordt uitgesloten van een prijsverhoging wanneer wij deze niet voor 1 januari kunnen verzenden.

Hoe kan ik zien voor welke prijs mijn order wordt uitgeleverd?
Op de Dealer portal zullen nog tot 31 december 2022 de huidige 2022 prijzen te zien zijn. De nieuwe 2023 prijzen zullen vanaf 1 januari 2023 zichtbaar zijn.

Echter, per 1 december 2022 zal de werkelijke prijs zichtbaar zijn op de orderbevestiging die u ontvangt van onze Klantenservice. Deze (2023) prijs kan dus afwijken van de prijs die u in de Dealer portal ziet.

Per wanneer worden de prijzen gecommuniceerd op de website en in de brochure?
De prijzen op de website worden aangepast per 1 januari 2023.

Met uitzondering van de Mira, de Mira wordt in week 44 op de website gelanceerd met alvast de nieuwe prijzen. Dit doen we om verwarring bij consumenten te voorkomen omdat er slechts een korte periode zit tussen het moment van lanceren eind oktober en de prijswijziging per 1 januari. Alle Mira communicatiematerialen zoals de specificatie bladen en Mira brochures zijn aangepast en te downloaden via de Dealer portal: Mira.

De algemene QWIC-brochure voor het nieuwe jaar kunt u in januari verwachten. Hier zijn de nieuwe consumentenprijzen in meegenomen. Indien de brochures zijn gedrukt krijgt u automatisch de brochures van ons toegestuurd.

Per wanneer zijn de nieuwe prijzen zichtbaar in DST?
Per 1 januari 2023 zijn de nieuwe prijzen zichtbaar in DST.