NO INDEX??
Nieuws

NUTT remdruk verbeteren – Nieuwe spare part kit beschikbaar (op aanvraag)

Sinds de introductie van de nieuwe versie NUTT remmen, horen we gelukkig minder klachten dat het remsysteem niet goed op druk te krijgen is. In enkele gevallen komt het nog voor dat de remmen na het afstellen over tijd toch remkracht verliezen. We hebben hiervoor een nieuwe NUTT spare part kit beschikbaar die dit probleem mogelijk kan oplossen (afhankelijk van de onderliggende oorzaak).

 

Oplossing
Naast onderstaande twee stappen, kan mogelijk de 3e stap de oplossing zijn:

1. Ontlucht het remsysteem

2. Vul het remsysteem opnieuw

3. Vervang de olijf + naald (nieuwe NUTT spare part kit)

Belangrijk: om er zeker van te zijn dat de nieuwe NUTT spare part kit met olijf + naald de juiste volgende stap is, doorloopt u altijd eerst stap 1 en 2. Mocht dit niet toereikend zijn, dan is stap 3 mogelijk de oplossing.

 

Toelichting stap 3 – Nieuwe NUTT spare part kit
In sommige gevallen kan de NUTT rem na verloop van tijd zijn druk verliezen door de positie van de olijf + naald aan het einde van de remslang.

Als het probleem niet is opgelost na stap 1 en 2: neem dan contact op met onze Technische Dienst om de oorzaak van het remdrukverlies te beoordelen en om te bepalen of dit verholpen kan worden met de nieuwe NUTT spare part kit. Op dit moment is de set niet beschikbaar via de Dealer Portal vanwege beperkte beschikbaarheid.

 

Meer gedetailleerde informatie over het toepassen van de NUTT spare part kit vindt u in het volgende Kennisbank artikel: https://qwic.force.com/QWICknowledge/s/article/How-to-NUTT-Verlies-van-remkracht-over-tijd-Wat-kan-ik-doen