NO INDEX??
Nieuws

Nieuw coulance systeem buiten garantieperiode voor QWIC dealers

QWIC heeft een nieuw coulance systeem opgezet om QWIC dealers tegemoet te komen wanneer de wettelijke 2 jaar garantieperiode van een e-bike verlopen is. Dit doen we door onderdelen voor e-bikes die ouder zijn dan twee jaar, maar jonger zijn dan vijf jaar, met korting aan te bieden.

 

Dit werkt als volgt:

  • De wettelijke 2 jaar garantieperiode gaat in op de aankoopdatum van de consument.
  • Eerste en tweede jaar (0 – 24 maanden) vergoedt QWIC 100% van het defecte artikel.
  • Derde jaar (25 – 36 maanden) vergoedt QWIC 60% van het defecte artikel, oftewel 60% korting op vervangend artikel.
  • Vierde jaar (37 – 48 maanden) vergoedt QWIC 40% van het defecte artikel, oftewel 40% korting op vervangend artikel.
  • Vijfde jaar (49 – 60 maanden) vergoedt QWIC 30% van het defect artikel, oftewel 30% korting op vervangend artikel.

Ook accu’s vallen onder deze kortingsregeling. Een defecte accu wordt eerst door QWIC getest om vast te stellen of deze daadwerkelijk niet meer voldoet en vervangen dient te worden.

 

Hoe past u de korting toe?
Maak bij een defect onderdeel een retour aan. Net als bij een normale retour kunt u hierbij kiezen voor een vervangend artikel of een credit. Als u kiest voor een vervangend artikel en wij zien dat de fiets in zijn derde, vierde of vijfde jaar zit, geven wij standaard de afgesproken korting op een nieuw vervangend onderdeel. Als u kiest voor een credit, krijgt u een creditfactuur met het verrekende kortingsbedrag van ons.

 

Enkele uitzonderingen met 5 jaar volledige garantie

  • De Premium Q heeft standaard 5 jaar volledige garantie (100%), we vergoeden 60 maanden 100% van het vervangende onderdeel.
  • De accu van de Premium Q en de Atlas (BA00100, BA00105) en een select aantal accu’s uit de Premium Serie (BA00120, BA00121, BA00122) hebben standaard 5 jaar volledige garantie (100%) zonder jaarlijkse afschrijving.

 

E-bikes uit de tijdelijke 5 jaar garantie-actie

  • Fietsen die zijn aangemeld voor de 5 jaar garantie-actie, hebben vijf jaar lang 100% garantie op het vervangende onderdeel.
  • Fietsen die zijn aangemeld voor de 5 jaar garantie-actie, hebben vijf jaar lang garantie op de accu, rekening houdend met een jaarlijkse afschrijving; 100% in de eerste 24 maanden, 60% in het 3e levensjaar, 40% in het 4e en 30% garantie tijdens het 5e levensjaar.