NO INDEX??
Nieuws

Deze QWIC e-bike is slimmer dan de rest

Met trots introduceren we onze Premium i (+)Auto opnieuw – Dit is DE innovatie in onze Premium i serie. Deze e-bike is ontworpen om uw klanten een superieure rijervaring te bieden, met geavanceerde functies die het fietsen gemakkelijker en comfortabeler maken dan ooit tevoren.

De Premium i (+)Auto past zich automatisch aan het fietsgedrag van de berijder en de omgeving aan, in plaats van dat de gebruiker zich aan de fiets moet aanpassen. Deze e-bike is ontstaan uit een samenwerking tussen QWIC, Bafang en enviolo, met als resultaat een naadloos geautomatiseerd schakelsysteem.

De traploze automatische technologie, genaamd enviolo’s AUTOMATiQ zorgt voor een revolutionaire fietservaring. Tijdens een testrit stelt de klant eenmalig de cadans naar zijn of haar voorkeur in via het display op het stuur. Vanaf dat moment doet de fiets de rest: terugschakelen bij verkeerslichten, opschakelen bij een afdaling en extra motorvermogen bij tegenwind.

Het schakelen wordt letterlijk uit handen genomen, er is zelfs geen shifter meer op het stuur te vinden. Hiermee biedt QWIC een e-bike die de gebruiker centraal stelt en zich aanpast aan de persoonlijke voorkeur van de fietser.

Jos Schutte, Technical Innovation Lead bij QWIC, zegt hierover:

“We werken eraan om onze e-bikes iedere generatie een stap slimmer en beter te maken. Maar ‘slimmer’ mag natuurlijk niet als gevolg hebben dat de fiets ingewikkelder wordt. In tegendeel, we streven ernaar het fietsen zelf zo verleidelijk mogelijk te maken. De samenwerking tussen enviolo, Bafang en QWIC maakt het mogelijk de fietsbeleving enorm te verbeteren door de handeling van het schakelen volledig van de gebruiker over te nemen.”

 

Hoe werkt automatisch schakelen?

De naaf bevat roterende planeten (kogels) die en oneindig aantal versnellingen mogelijk maken. Deze variabele transmissie wordt Continuously Variable Planetary (CVP) transmissie genoemd.

Hierdoor kan vloeiend worden geschakeld tussen alle mogelijke overbrengingsverhoudingen. Dit betekent dat je niet hoeft te schakelen tussen verschillende versnellingen. In plaats daarvan past de CVP zich automatisch aan de rijsnelheid en het benodigde vermogen aan door de overbrengingsverhouding aan te passen. Hierdoor ervaar je een soepele en naadloze rijervaring zonder onderbrekingen in de krachtoverbrenging.

Onze ervaring leert dat ervaren fietsers gemiddeld ongeveer 10 km nodig hebben om te wennen aan het feit dat de fiets automatisch schakelt, vergelijkbaar met iemand die gewend is om te schakelen in een auto en vervolgens overstapt op een automaat, waarbij hij/zij bij de afrit van de snelweg nog steeds de versnellingspook zoekt.

 

Voordelen van de Premium i (+)Auto voor consumenten

Gemakkelijk wegfietsen bij het verkeerslicht

Met de Premium i +Auto e-bike hoef je nooit meer in een te zware versnelling weg te rijden bij het verkeerslicht. De fiets schakelt automatisch terug wanneer je stilstaat, zodat je gemakkelijk kunt wegfietsen zonder veel inspanning.

Zorgeloos fietsen

Stel je voorkeurscadans in en het systeem reageert automatisch op jouw fietsbeweging en schakelt over naar jouw gewenste trapsnelheid. Hierdoor wordt het fietsen nog gemakkelijker en comfortabeler dan ooit, zelfs bij heuvels en tegenwind.

Nagenoeg geruisloos

De Premium i +Auto garandeert een bijna geruisloze en soepele fietservaring. Niet langer het geluid van een overspringende ketting of het geklik van het schakelen, alleen maar het geluid van de omgeving.

Minder slijtage, dus minder onderhoud

Doordat de fiets altijd in de juiste versnelling staat, slijten de ketting en tandwielen minder, wat resulteert in een langere levensduur van de fiets en minder onderhoudskosten.

Veiliger en plezieriger fietsen

Met de automatische versnelling van de e-bike kun je volop genieten van je rit en je volledig concentreren op het verkeer en je omgeving, zonder dat je je druk hoeft te maken over schakelen en vinden van de juiste versnelling.

 

De fiets rijklaar maken voor de weg 

Graag zorgen we ervoor dat u over alle nodige informatie beschikt om de QWIC Premium i (+)Auto voor te bereiden op een proefrit of na een aankoop door de klant.

We hebben alle informatie voor u klaarstaan op onze QWIC-kennisbank met set-up video en tips.

Link naar kennisbank

Hoe kalibreer en pas je de cadans van de AUTOMATiQ aan

 

Marketingmateriaal

Naast het hebben we een digitale toolkit gemaakt met hoogwaardige afbeeldingen, productbeschrijvingen en ander marketingmateriaal om u te helpen de QWIC Premium i (+)Auto bij uw klanten te promoten.

Link naar download Dealer Portal

 

Bekijk onze video waarin we in de straten van Amsterdam de Premium i +Auto getest hebben onder voorbijgangers, om te zien hoe deze e-bike fietsen makkelijker en comfortabeler maakt dan ooit tevoren!

QWIC innoveert met artificiële intelligentie