NO INDEX??
Nieuws

Belangrijke update: Wijzigingen in transport- en retourprocessen vanaf 1 augustus

Vanaf 1 augustus gaan we samenwerken met een nieuw transportbedrijf voor retourzendingen, aangezien ons contract met Mikropakket afloopt.

Het nieuwe transportbedrijf waarmee we gaan samenwerken is DHL. Met DHL bent u zelf in de gelegenheid om de pick-up in te plannen op het moment dat het u goed past. Deze omschakeling is bedoeld om onze service te verbeteren door u meer controle over retourzendingen te geven.

Houd rekening met de volgende wijzigingen:

DHL is vanaf nu verantwoordelijk voor het ophalen van zowel onderdelen als accu’s.

Na goedkeuring van de retourzending ontvangt u een URL-link om DHL pick-ups te plannen: DHL Return Portal (dhlparcel.nl)

  • Om het proces soepel te laten verlopen, houd er rekening mee dat accu’s in UN-gecertificeerde dozen moeten worden verpakt. Let er hierbij op dat de symbolen op de doos goed zichtbaar zijn er hier geen etiket of tape overheen geplakt wordt. Als u zich niet aan deze verpakkingsrichtlijnen houdt, kan dit ertoe leiden dat de retourzending niet kan worden opgehaald.
  • Bovendien is het van belang een vervoersdocument af te drukken om te voldoen aan de ADR-wetgeving voor het verzenden van accu’s.
  • Zorg ervoor dat u het retournummer noteert tijdens het ophalen door DHL om verwisselingen in het magazijn te voorkomen.
  • Houd er ook rekening mee dat DHL alleen individuele dozen kan ophalen, geen hele pallets.

Dit is een tijdelijk proces, we werken actief aan de implementatie van een geautomatiseerd systeem waarbij u alleen op de link hoeft te klikken om een pick-up aan te vragen, zodat het proces voor uw gemak gestroomlijnd wordt.

We begrijpen dat dit voor u een extra stap kan betekenen om de pick-up bij DHL te boeken of om het label uit te printen, uw medewerking is essentieel voor een soepel proces.

Ons voornaamste doel is het verbeteren van onze service. In het verleden zijn we geconfronteerd met diverse incidenten waarbij Mikropakket niet in staat was om aan meerdere ophaalverzoeken te voldoen. Door de samenwerking met DHL bieden wij u nu de kans om het retourproces in eigen hand te nemen. U heeft de mogelijkheid om zelf het ophalen te regelen op een tijdstip dat u het beste uitkomt.

Houd er rekening mee dat afhalingen van 28 juli tot 1 augustus worden onderbroken terwijl wij de nodige IT-veranderingen doorvoeren.

Hartelijk dank voor uw begrip. Wij waarderen uw samenwerking en streven naar een soepele en voor u gemakkelijke ervaring. Neem contact met ons op als u vragen heeft.