NO INDEX??
Nieuws

Belangrijk: Veiligheidswaarschuwing over Trend/Compact Serie accu

Terugroepactie van Trend/Compact Serie BA00045 accu met serienummer D5 t/m D8, M17, M18 en M19

Uit grondige kwaliteitstesten stelt QWIC vast dat Trend/Compact Serie BA00045 accu’s met serienummer D5 t/m D8, M17, M18 en M19 niet langer voldoen aan onze strenge kwaliteitseisen. Wij erkennen het enorme belang van het waarborgen van veiligheid naar onze QWIC gebruikers toe. Hierin nemen wij geen enkel risico. Daarom roepen wij desbetreffende accu’s terug om te controleren op kwaliteit en waterdichtheid.

Wat betekent dit voor u als QWIC Servicepunt?

De eerste stappen:
Stap 1. Laat ons weten dat u dit bericht heeft ontvangen en gelezen.
Het is van groot belang dat we alle Trend/Compact eigenaren bereiken. Daar hebben we uw hulp hard bij nodig. Graag ontvangen we daarom een bevestiging dat u dit bericht heeft ontvangen en gelezen.

Bevestigen kan hier

Stap 2. Informeer met spoed uw klanten.
Wij vragen u om uw klanten met een Trend/Compact BA00045 accu met spoed te informeren over onze terugroepactie. Eindgebruikers kunnen via deze pagina controleren of hun accu in aanmerking komt voor de terugroepactie. Komt een accu in aanmerking? Dan levert de consument deze tussen dinsdag 9 en zaterdag 20 maart 2021 bij u in.

Wij helpen u graag met uw communicatie naar klanten:

Maak gebruik van deze tekst voor het informeren van uw klanten

Volgende stappen:

Stap 3. Registreer ingeleverde accu’s
Zodra u een accu van een consument ontvangt, dient u deze aan te melden via dit formulier.
Voor iedere aangemelde accu ontvangt u van QWIC per post een speciale doos (met instructies) waarmee u de accu gereed maakt om opgehaald te worden.
LET OP: stuur de accu(‘s) niet zelf op naar QWIC.

Stap 4. Laat Mikropakket de accu(‘s) ophalen
Is de doos met daarin de accu klaar om opgehaald te worden? Geef dit door aan ons Recall Team via +31 (0)6 38 906 987. QWIC plant vervolgens een ophaalverzoek bij Mikropakket in.

 

FAQ

Waarom moeten deze accu’s gecontroleerd worden?
Na strenge kwaliteitstesten heeft QWIC vastgesteld dat de Trend/Compact Serie BA00045 accu met serienummer D5 t/m D8, M17, M18 en M19 niet langer aan onze kwaliteitseisen voldoet. Omwille van veiligheidsreden dient QWIC daarom de kwaliteit en de waterdichtheid van dergelijke accu’s te controleren.

De elektrische fietsen van QWIC zijn uitgerust met Lithium-ion (LI-ion) batterijen van een hoge kwaliteit. LI-ion accu’s zetten chemische energie om in elektrische energie en onderscheiden zich door een hoge energiedichtheid en herlaadbaarheid. Het gevaar bij dit soort accu’s, en eigenlijk net zoals bij alle andere accu’s, zit in de mogelijkheid om oververhit te raken en vervolgens in brand te vliegen. Oververhitting of brandvorming in een accu kan ontstaan wanneer een accu niet volledig waterdicht is.

Van wanneer tot wanneer kan ik accu’s aanmelden bij QWIC?
Tussen dinsdag 9 en zaterdag 20 maart kunnen uw klanten hun accu bij u inleveren. Wanneer u een accu ontvangen heeft, kunt u deze direct aanmelden bij QWIC via deze pagina. Dit kan tot uiterlijk dinsdag 23 maart 2021.