Financial Lease FAQ

 • Hoe vraag ik Betaal per Maand aan?
  Heel eenvoudig. Kies in de check-out bij het afrekenen voor de optie Betaal per Maand van Santander Consumer Finance en start de aanvraag. Bereken van tevoren met behulp van de pre-checkcalculator of u in aanmerking komt voor een krediet.
 • Wat voor krediet vraag ik aan door te kiezen voor Betaal per Maand?
  Als u kiest voor de betaaloptie Betaal per Maand vraagt u een niet-doorlopend krediet aan. Een niet-doorlopend krediet betekent dat u de lening afbetaalt in een vast aantal maandelijkse termijnen. Het bedrag dat u betaalt is het aankoopbedrag met rente. U bent direct eigenaar van het product waarvoor u de lening heeft aangevraagd.
 •  Wat gebeurt er na de aanvraag?
  Als Santander uw aanvraag hebben ontvangen, doen zij eerst een toetsing bij Bureau Krediet Registratie (BKR) om te zien of u andere leningen heeft (gehad) en hoe het terugbetalen van deze lening verloopt/verlopen is. Verder bekijken ze alle gegevens die u heeft opgegeven. Als Santander uw aanvraag accepteert, ontvangt u een voorlopige goedkeuring. Na definitieve goedkeuring, ontvangt u het product en wordt na ongeveer twee maanden de eerste maandelijkse betaling automatisch van uw rekening afgeschreven.
 • Wanneer start ik met betalen?
  Na definitieve goedkeuring, ontvangt u het product en wordt na ongeveer twee maanden de eerste maandelijkse betaling automatisch van uw rekening afgeschreven.
 • Kan ik tussendoor extra aflossen?
  Ja, u kunt tussendoor altijd gratis extra aflossen.
 • Betaal ik extra kosten als ik meer of eerder aflos?
  Nee, extra of eerder aflossen (dus meer betalen dan uw maandbedrag) is bij ons niet-doorlopend krediet altijd boetevrij.
 • Hoeveel rente betaal ik maandelijks?
  De rente die u betaalt hangt af van het bedrag dat u leent en de looptijd die u heeft afgesproken. Kijk in de kredietovereenkomst voor de rente die u betaalt of check het via Mijn Rekening.
 • Kan de rente wijzigen tijdens de looptijd?
  Nee, de rente staat vast tijdens de hele looptijd van uw niet-doorlopend krediet.
 • Wordt er automatisch afgeschreven?
  Ja, Santander Consumer Finance schrijft het met u afgesproken maandbedrag automatisch van uw bankrekening af. Dit doen ze totdat het volledige krediet is afbetaald. Daarna stopt de maandelijkse afschrijving automatisch.
 • Bij wie leen ik geld?
  Betaal per Maand is een product van Santander Consumer Finance Benelux B.V, zij maken onderdeel uit van de Santander Groep. Dit onderdeel richt zich binnen de Santander Groep op het aanbieden van financiële diensten aan consumenten, winkeliers en automotive bedrijven.
 • Als ik vragen heb, bij wie kan ik dan terecht?
  Bij de klantenservice van Santander Consumer Finance.
  Bent u al klant bij Santander Consumer Finance? Bel 030 – 63 88 100.
  Bent u nog geen klant? Bel 030 – 63 88 111.
 • Wordt mijn aanvraag getoetst bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel?
  Ja, dat is verplicht. Een BKR-controle is een controle van uw kredietverleden. Er wordt bekeken of u andere kredieten heeft of heeft gehad, maar ook hoe het terugbetalen van dit krediet verloopt of verlopen is. Meer informatie over BKR vindt u op www.bkr.nl.
 • Krijg ik een vermelding bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel?
  Ja, Betaal per Maand wordt aangemeld bij BKR in Tiel.
 • Wat betekent een vermelding bij Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel?
  Dit betekent dat het krediet is aangemeld is bij BKR. U bent hierdoor beschermd tegen overcreditering. Dat betekent dat u niet meer kunt lenen dan u financieel aankunt. BKR registreert alle kredieten en het betalingsgedrag van alle consumenten in heel  Nederland. Alle kredietinstellingen en banken vragen bij BKR informatie over de kredieten en het betalingsgedrag op bij een nieuwe aanvraag voor een krediet.  Meer informatie over BKR vindt u op www.bkr.nl.
 • Wat moet ik doen als ik niet tevreden ben over Betaal per Maand?
  Geef uw ervaring aan Santander Consumer Finance door! U kunt uw ervaring per e-mail sturen naar: customercare@santander.nl.